Skip to content

Werkwijze

De aanmelding

Als u onder bewind gesteld wil worden kunt u contact opnemen met HCZ Bewindvoering. Dit kan zowel telefonisch als via het aanmeldformulier op onze website. Nadat u zich heeft aangemeld nemen wij contact met u op om de mogelijkheden met u te door te spreken. Vervolgens zullen we een vrijblijvende afspraak met u inplannen in uw eigen persoonlijke omgeving. Dit gesprek dient om meer over u te weten te komen, relevante informatie te verzamelen en vragen van uw kant aan mij te kunnen beantwoorden. Indien u voldoet aan de voorwaarden en u wilt ons als bewindvoerder dan zullen wij uw aanvraag in behandeling nemen.

Het verzoek

Nadat uw aanvraag in behandeling is genomen zullen wij het verzoek voor onderbewindstelling bij de desbetreffende rechtbank indienen. Naar aanleiding hiervan krijgt u in de meeste gevallen een uitnodiging voor de zitting. ​Tijdens de zitting vraagt de rechter aan de verzoeker, de betrokkene, de voorgestelde bewindvoerder en aanwezige belanghebbenden om hun mening over het verzoek. De rechter stelt ook andere vragen, bijvoorbeeld over de reden voor het verzoek.

De beschikking

Indien het verzoek tot onderbewindstelling door de rechtbank wordt goedgekeurd krijgt u een beschikking waarin staat dat HCZ Bewindvoering is aangesteld tot uw bewindvoerder. De beschikking gebruiken wij als bewindvoerder om met alle instanties te kunnen communiceren. Ook uw schuldeisers schrijven wij aan zodat u niet meer lastig gevallen hoeft te worden. Vanaf dat moment zijn wij het aanspreekpunt voor al deze instanties en zullen wij het beheer van uw financiën op ons nemen.